Uudised
Traditsioonilise toidu tutvustus ja õpipäev VESKI TALUS
Kolmapäeval toimunud õpipäevale kogunes täpselt parasjagu huvilisi. Perenaisel oli hea askeldada ja huvilistel ruumi käed külge panna.
Alustati Veski talu tutvustamisega- igavesti uhke koht Vissuvere külas. Pererahvas on palju vaeva näinud ning näitavad hea meelega oma saavutusi ka teistele.
Kartulit ja kartulist toite on eestlased alati armastanud. Eestlased kasvatavad kartulit ise ning seetõttu võib seda köögivilja pidada üheks olulisemaks.
Kartulist saab valmistada kõikvõimalikke toite, aga meie õpipäeval keskenduti tradistioonilistele toitudele nagu kartulikäkk ja kartuli riivkook. Esimesest polnud paljud kuulnudki. Perenaine Anneli jagas oma esivanemate õpetusi ja näitas ette, kuidas valmib üks kartulikäkk. Kõik said ise käe taignaseks. Koos valmistati ka kartulist riivkooki, nii ahjus kui pannil.
Fotosid õpipäeval toimunust näeb meie FB leheküljel ja http://www.vortsjarveyhendus.ee/pildigalerii
FB Veski talu
Avaldatud 30.08.2018